Please wait...

hem

forskning & samverkan

Kommer 2021

Varför har vi samlat tips på digitalt lärande?

Många som drabbas av sjukdom kan eller vill av olika anledningar inte ta sig till aktiviteter. Att vara exempelvis infektionskänslig, trött eller smärtpåverkad, kan leda till isolering eller minskad lust till aktivering.


Vi har tagit vara på kloka idéer från intervjuer om hur man kan ta sig igenom tuffa perioder. Att lära sig ett nytt språk eller att spela ett instrument, ta kurser på distans eller hitta en ny hobby, kunde öka välmåendet och minska tristess, enligt våra målgrupper.

Ryggen är rätt kass och jag tillbringar mycket tid i ställbar säng. Jag lyssnar på mina böcker men efter ett tag räckte inte det och jag kände mig onyttig och rastlös. Då började jag handarbeta, sticka, virka och brodera. Har lärt mig via böcker och YouTube.

Det känns härligt att kunna göra något konkret och kreativt. Jag tycker också det har varit tungt när jag inte har kunnat hjälpa mina nära och kära som vanligt. Det har jag till viss del kunnat ersätta med att ge bort specialbeställda tröjor, vantar, sjalar, tofflor m.m

Vad vill du tipsa om här?

Nätverka och djupdyk i kunskap!

Under sjukdom och sjukfrånvaro kan det kännas extra viktigt med intellektuell och kreativ stimulans. Genom att nätverka med likasinnade, medverka i digitala workshoppar eller djupdyka i ämnen via föreläsningar kanske du även hittar nya intressen och vänner!

Psst.. Du vet väl att universitet och högskolor ofta har öppna föreläsningar?

Eventbrite

Arrangörer och deltagare möts för events, upplevelser och arrangemang.

Meetup

Samling av digitala och fysiska events för klubbar, föreningar och privatpersoner som vill mötas kring intressanta ämnen.

Svenska kyrkans eventkalender

Samling av kurstillfällen, sociala tillfällen, verksamheter och skapande aktiviteter.

NAV Sweden

Nätverk och mötesplatser för hållbar samhällsutveckling, innovation och lärande.