Please wait...

Varför har vi samlat tips på aktiviteter?

Många som drabbas av sjukdom kan eller vill av olika anledningar inte ta sig till aktiviteter. Att vara infektionskänslig, trött, smärtpåverkad eller på annat vis påverkad, kan leda till isolering eller minskad lust till aktivering. Vi har tagit vara på kloka idéer från intervjuer om hur man kan ta sig igenom tuffa perioder. Att lära sig ett nytt språk eller att spela ett instrument, ta kurser på distans eller hitta en ny hobby, kunde öka välmåendet och minska tristess, enligt intervjudeltagare.

Vill du hjälpa oss att utveckla innehållet? Bidra med dina tankar i formuläret nederst!


 

Naturvetenskap och teknik

Khan Academy
Gratis utbildningar i naturvetenskap, programmering, matematik och historia (på engelska eller begränsat innehåll på svenska)

 

Föreslå vad som har hjälp dig!

Ryggen är rätt kass och jag tillbringar mycket tid i ställbar säng. Jag lyssnar på mina böcker men efter ett tag räckte inte det och jag kände mig onyttig och rastlös. Då började jag handarbeta, sticka, virka och brodera. Har lärt mig via böcker och YouTube.
Det känns härligt att kunna göra något konkret och kreativt. Jag tycker också det har varit tungt när jag inte har kunnat hjälpa mina nära och kära som vanligt. Det har jag till viss del kunnat ersätta med att ge bort specialbeställda tröjor, vantar, sjalar, tofflor m.m


Hem & handarbete
Events för diskussion och nätverkan
Språk
 • Duolingo
 • Babbel
  Mobilappar för språkinlärning
 • Busuu
  Nedladdningsbara lektioner som också kan tas via mobilen eller online.


Övrigt
 • Nätkurser.se
  En sajt med samlad information om nätkurser
 • Skillshare.com
  En sajt med kreativa kurser och möjlighet att själv starta klasser (på engelska)